O FIRMIE

ODROBINĘ HISTORII ORAZ CIEKAWOSTEK NA TEMAT NASZEJ FIRMY

OD POKOLEŃ

Piekarnia-Cukiernia Nizioł istnieje na rynku od 1979 roku, została założona przez Henryka Nizioł mistrza piekarskiego i cukierniczego. Obecnie firmą kieruje Jarosław Nizioł, syn Henryka. Siedziba firmy mieści się przy ulicy Rzemieślniczej 24 w Kołobrzegu.

SMAK POLSKIEJ TRADYCJI

Od początku istnienia dewizą naszej firmy jest jakość, rzetelność oraz doświadczenie zawodowe zdobywane przez przeszło 40 lat. Produkujemy szeroki asortyment różnorodnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych według tradycyjnych receptur, przy wykorzystaniu nowoczesnych urządzeń i technologii.
Umiejętne łączenie tradycji z nowoczesnością to nasza zaleta.

Posiadamy wyspecjalizowaną kadrę pracowniczą, ciągle poszerzającą swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w szkoleniach promujących najnowsze metody produkcji, nie zapominając przy tym o tradycyjnych procesach technologicznych, które w naszej firmie pozostają niezmienne od ponad ćwierć wieku.

WYSOKA JAKOŚĆ PRODUKCJI

Do produkcji używamy wyłącznie wysokiej jakości naturalnych składników w wyrobach cukierniczych, jak również naturalnych zakwasów i zaczynów drożdżowych przy produkcji wyrobów piekarniczych. Nasze wyroby cechuje doskonały wygląd oraz smak, który zawdzięczamy własnym tradycyjnym, domowym recepturom oraz doświadczeniu naszych piekarzy i cukierników.

Oferujemy wysokiej jakości pieczywo, szeroki wybór ciast, deserów i tortów okolicznościowych na każdą okazję. Wykonujemy zlecenia na specjalne zamówienia kawiarni, hoteli, ośrodków itp. Realizujemy zlecenia produkcji wyrobów piekarniczo-cukierniczych zarówno dla dużych przedsiębiorstw jak i dla klientów detalicznych.

JAK POWSTAWAŁA NASZA FIRMA – HISTORIA W PUNKTACH OPISANA ZRODZONA Z MARZEŃ O PRODUKOWANIU PIECZYWA

1957

Pierwsze kroki Henryka Nizioł w piekarnictwie

Henryk Nizioł stawia pierwsze kroki w zawodzie piekarza w nieistniejącym już zakładzie znajdującym się pod Wrocławiem

1959

Pierwsza praca w zawodzie piekarza

Henryk Nizioł rozpoczyna pierwszą pracę w zawodzie piekarza w zakładzie piekarniczym w miejscowości Kwilcz zlokalizowanej w starym województwie poznańskim.

1961

Podjęcie pracy w Kołobrzegu

Henryk Nizioł przyjeżdża do Kołobrzegu i podejmuje pierwszą pracę w zakładzie piekarniczym PSS SPOŁEM

1979

Otwarcie pierwszej Piekarni

Henryk Nizioł otwiera wraz ze swoim wspólnikiem pierwszy zakład piekarniczy w miejscowości Miastko. Cała produkcja mieści się na powierzchni 50 m2

1985

Powrót do Kołobrzegu

Henryk Nizioł wyrusza do Kołobrzegu by znaleźć pracę w większym mieście.

1986

Rusza budowa zakładu produkcyjnego Piekarni - Cukierni Nizioł

Mistrz piekarski Henryk Nizioł spełnia swoje marzenie. Rozpoczyna się budowa zakładu produkcyjnego przy ul. Rzemieślniczej 24 w Kołobrzegu.

BUDOWA KOMINA

1987

Zakład produkcyjny w Kołobrzegu rusza z produkcją

Po prawie roku od rozpoczęcia budowy zakład produkcyjny rusza z produkcją pieczywa pod marką Piekarnia - Cukiernia Nizioł

ZAKOŃCZENIE PRAC BUDOWY PIEKARNI

1987

Pierwszy firmowy Sklep

Rusza budowa pierwszego sklepu pod szyldem Piekarni - Cukierni Nizioł przy ul. Złotej 14 w Kołobrzegu

SKLEP ZŁOTA

1990

Do Henryka Nizioł dołącza Syn

W wieku niespełna 27 lat do swojego Ojca dołącza Jarosław Nizioł.

1996

Rusza pierwsze stoisko firmowe z odpiekiem pieczywa na miejscu

Henryk oraz Jarosław Nizioł decydują się na krok naprzód. Otwierają stoisko firmowe w nowopowstającym oraz pierwszym w Kołobrzegu dyskoncie spod szyldu Netto przy ul. Gryfitów 1. Będzie to również pierwsze miejsce na mapie Kołobrzegu, w którym Klienci będą mogli kupić wypiekane na miejscu pieczywo marki Piekarnia - Cukiernia Nizioł

1997-do teraz

Rozbudowa sieci sklepów z wypiekiem pieczywa na miejscu

Od 1997 roku Piekarnia - Cukiernia Nizioł na terenie Kołobrzegu oraz innych miast rozwija sieć sklepów z wypiekanym pieczywem na miejscu będąc prekursorem tego rodzaju działalności w segmencie sprzedaży wyrobów piekarsko - cukierniczych w naszym regionie.

Odkryj już teraz wysokiej jakości produkty stworzone i opracowane przez specjalistów w swojej dziedzinie

Nie można kopiować treści z tej strony